Monday, December 27, 2010

Serlahkan Firefox Anda




Personas adalah berbeza dengan tema Firefox kerana ia tidak menukar perincian Firefox sedia ada seperti butang navigasi, menu dan toolbar. Sebaliknya ia hanya menukar Header dan Footer pelayar serta yang menariknya juga, anda boleh membina tema anda sendiri menerusi Personas.


Personas Plus
Jika anda terasa bosan dengan tema yang sama pada pelayar web Firefox anda, ini caranya. Personas dari Firefox merupakan tema pelayar mudah dipasang dan mudah digunakan yang akan memberi gaya baru melayari web setiap hari. Ia ditawarkan secara percuma dan boleh dipasang menerusi Add-Ons Firefox Personas Plus serta serasi semua platform komputer yang menyokong pelayar web popular ini.



Setelah memasangnya, anda boleh mengakses ribuan tema pada galeri yang disediakan dan hanya klik untuk memuat turun tema tersebut, Ia boleh diubah pada bila-bila masa menerusi tetapan yang disediakan pada bahagian penjuru kiri bawah pelayar.

4 comments:

  1. dulu memang suka dengan FF tapi bila chrome 8 dah keluar, FF berat and slow compared to chrome. personas tu memang cantik tapi memberatkan lagi FF :)

    ReplyDelete
  2. ni just kenalkan sofware je..mmg gchrome lg cepat

    ReplyDelete
  3. aku guna chrome ..laju dan best..tapi tak leh support download manager..kalau nak donlot kene pakai FF jugak...

    ReplyDelete

Monday, December 27, 2010

Serlahkan Firefox Anda




Personas adalah berbeza dengan tema Firefox kerana ia tidak menukar perincian Firefox sedia ada seperti butang navigasi, menu dan toolbar. Sebaliknya ia hanya menukar Header dan Footer pelayar serta yang menariknya juga, anda boleh membina tema anda sendiri menerusi Personas.


Personas Plus
Jika anda terasa bosan dengan tema yang sama pada pelayar web Firefox anda, ini caranya. Personas dari Firefox merupakan tema pelayar mudah dipasang dan mudah digunakan yang akan memberi gaya baru melayari web setiap hari. Ia ditawarkan secara percuma dan boleh dipasang menerusi Add-Ons Firefox Personas Plus serta serasi semua platform komputer yang menyokong pelayar web popular ini.



Setelah memasangnya, anda boleh mengakses ribuan tema pada galeri yang disediakan dan hanya klik untuk memuat turun tema tersebut, Ia boleh diubah pada bila-bila masa menerusi tetapan yang disediakan pada bahagian penjuru kiri bawah pelayar.

4 comments:

papabear said...

dulu memang suka dengan FF tapi bila chrome 8 dah keluar, FF berat and slow compared to chrome. personas tu memang cantik tapi memberatkan lagi FF :)

khalaf said...

ni just kenalkan sofware je..mmg gchrome lg cepat

slazzo said...

aku guna chrome ..laju dan best..tapi tak leh support download manager..kalau nak donlot kene pakai FF jugak...

khalaf said...

chrome pn bleh support IDM

Post a Comment